Direktlänk till inlägg 22 juli 2012
130 kanelbullar närmare bestämt.. nån kommer ju inte baka bullar på ett braa tag! ;-)
De stod bullplåtar lite över allt i vårt lilla kök.
130 bullar fyller heeela diskbänken!
Mitt bullrecept:
50 g jäst
5 dl mjölk
1 krm salt
2 dl socker
1 tsk kademumma
1,3 liter mjöl (eller tills degen släpper från bunken)
Smör + Kanel + Pärlsocker + Ägg till "garnering"
* Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken.. låt bli 37 grader(fingervarmt).
* Smula sönder jästen och häll på degspadet.(smör+mjölk)
* Blanda i socker, salt och kademumma.
* Ha i lite mjöl i taget, tills degen släpper från bunken.
* Låt jäsa i bunken till dubbel storleck, ca 30 min.
* Kavla ut halva degen, bred på smör, häll på socker och kanel. Rulla ihop till en lång rulla, skär i önskad storlek.
* Låt jäsa i bullformarna.
* Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
* Grädda i ugnen 225 grader i ca 8-10 min.
Klart att äta! Mums, lycka till!
Kram // Lillbagarn.
[Bild] Alla tårtor! [Bild] [Bild] [Bild] [Bild]
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|